Bruk av sosiale medier

Nylig har TV2 fortalt at Noroff, som har skoler i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, innfører kjøreregler for Facebook. Skolen vil ikke at elevene skal dumme seg ut på nettet og har innført regler for sosiale medier som bygger på pressens Vær Varsom-plakat i en forkortet versjon.

Her er Noroffs Vær varsom-plakat for sosiale medier

Omkring samtidig har Stavanger Aftenblad en historie der en 43-åring fra Nærbø som fakket to guttunger på henholdsvis 12 og 13 år som hadde brutt seg inn i hjemmet hans.  Dette skrøt han av på facebook, uten å oppgi guttenes alder.
image

Bilde: Stavanger Aftenblad

På facebook fortalte han at han «la på sprang etter innbruddstyvene med et skohorn», fikk tatt begge og tilkalte politiet. Han hadde «to røvere i varetekt».

Facebook-meldingen fikk 123 «likes» og 15 kommentarer, som: «Det var modig gjort», «Godt du hamla opp med de kjeltringene» og «Bra, godt du får satt skurkene på plass».

Politiet bekrefter at det ble opprettet sak på innbruddet. Den er ferdigbehandlet og henlagt på grunn av guttenes alder.  På spørsmål om Facebook meldingen sier lensmannen til Aftenbladet at «Det fremstår snodig å bruke facebook på dette. Vi reagerer negativt på det. Her høster man applaus, uten å fortelle sannheten»

Nå har 12-åringens mor levert en anmeldelse av 43-åringen fordi sønnen skal ha blitt slengt i golvet og slått med skohornet.

Flere enn elevene på Noroff burde nok skaffe seg noen kjøreregler for sosiale medier. I vår umiddelbare «Facebook alder», der man alltid er online, er det en viktig egenskap å vite når man skal tie.

Eller? Hva tenker du om at meldingen på facebook nå straffer seg?  Er det rettferdig at den som fakker tyver i eget hjem skal bli syndebukk, selv om tyvene er mindreårig?

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Facebook og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s