Min uke med sosiale medier, uke 17

Associated Press sin Twitter konto (@AP) ble overtatt av hackere en periode denne uken.  Her er en link til kommentarer som hopet seg opp etter at AP kunngjorde på Facebook at kontoen var hacket.  Dette føyer seg inn i en rekke av høyprofilerte Twitter-hacks i det siste. En annen som fikk Twitter kontoen sin hacket denne uken var FIFA-president Sepp Blatter.

I USA fikk vi denne uke også et nytt eksempel på hva sosiale medier kan bety:
A.J. Clemente hadde sin første dag på jobb som nyhetsanker i Bismark, North Dakota, forrige søndag. Han opplevde det som må være enhver nyhetsopplesers verste mareritt da han uforvarende sa ‘F—ing Sh-t’ for åpen mikrofon. Selvfølgelig fikk han sparken.
Så ble historien fanget opp av sosiale medier. Se nyhetsklippet her og les den utrolige historien om hva som skjedde videre i løpet av uken.

Ukens fem utvalgte innlegg kommer her:

1. Complete User Guide to your YouTube Channel
En kanal på YouTube er hjemmesiden for en konto. Der viser offentlige videoer som er lastet opp og noe brukerinformasjonen. Her er en brukerhåndbok du kan bruke for tilpasse kanalen din.

2. Social Media: The One Thing 70% of Brands Do Wrong [Research]
Visste du dette? En av seks forbrukerne på Facebook forventer et svar på sine spørsmål på under tretti minutter. For mange bedrifter er dette umulig. Jeg ville da rådet til at man la ut informasjon om forventet svartid. Én virkedag er vel ikke urimelig?

3. Two charts that tell you everything you need to know about the future of newspapers
Tar Google og andre nettbaserte tjenester over fra avisene som annonseselgere? Denne amerikanske artikkelen tar for seg utviklingen av annonseinntekter for amerikanske aviser og sammenligner med utviklingen av Google Ad-Words. Ser vi den samme trenden her?

4. 10 Examples Of Social Media ROI: Here’s The Evidence [Infographic]
Hvordan kan bedrifter skape lønnsomhet av aktivitet på sosiale medier? Her er 10 praktiske eksempler fra bedrifter som har klart å skape ROI (Return On Investment) av sin aktivitet på sosiale medier.

5. 50 Social Media Case Studies You Should Bookmark
Dette innlegget inneholder en oversikt over ikke mindre enn 50 case studier innen sosiale medier. Her er nyttige studier som tar for seg Facebook, Twitter, Google+, YouTube, Pinterest med flere.

Ønsker alle en god uke.

/Terje

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Sosiale Medier og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s